divendres, 7 de gener del 2011

BOONE CARLYLE

BOONE CARLYLE

DADES I XIFRES
Temps a l'illa: Post-Oceanic 41 dies
Ciutat d'origen: Malibú, California
Any de naixament: 1982
Habilitats: Salvavides (RCP), tennis
Candidat número: 226

En Boone Clarlyle, es un jove seriós i responsable, era l'acomodat fill d'una dona de negocis. No va pasar per grans tragèdies o desafiaments que l'ajudesin a arribar a l'edat adulta, ni per bó ni per dolent. En Boone feia el que els demés li demanaven, ja fós la seva controladora mare o la seva germanastra exigent, la Shannon Ruthelford. Fins que va arribar a l'illa no es va donar compte de la seva falta d'habilitats pràctiques, però a traves de la seva amistat amb John Locke va descobrir com el seu pròpi espertit independent floría allunyat de la seva malatla relació amb la seva germanastra. Tanmateix, el seu potencial no va arribar mai a desarrollar-se, per tal que es va convertir en un dels primers sacrificis de l'illa.

FAMÍLIES UNIDES
En Bonne va ser criat per la seva mare soltera, Sabrina Carlyle, la directora d'una empresa de roba. Degut a les exigències del treball, la Sabrina va contractar a mainaderes perque cuidessin d'en Boone.
Quan tenia sis anys es va trobar a càrreg d'una dona que es deia Theresa, a la que li agradava torturar, cridan-la perque hagues de pujar i baixar les escales constantment. Una vegada ella va ensopegar per les escales i ers va trencar el coll. Fins i tot amb la seva curta edat, en Boone es va sentir responsable i va canviar la seva actitud per per resultar una mica mes agradable.

Quan tenia deu anys la seva mare es va casar amb Adam Ruthelford el que de sobte va portar a la seva vida una figura paterna i una germanastra, la Shannon, dos anys més petita que ell. Tanmateix, en Bonne, se'n va adonar que la seva mare no li agradava la noia, així que ell es va convertir en el seu protector.

Foto: En Boone i en Locke es van fer amics ràpidament.




LA TRAMPA DE LA SHANNON

Quan en Boone va creixer, el van preparar perque entrés a formar part de l'empresa de la seva mare. Tenia vint anys i vivía a Nova York quan Adam Ruthelford, el pare de la Shannon, va morir en un accident de cotxe, així que va va tornar a casa per assistir a l'enterrament i consolar a la seva germana. Mentres estava allà, li va explicar a la seva germana que havía acceptat un lloc juntament amb la Sabrina com a cap d'operacions en una filial de les seves empreses. La Shannon es va enfadar molt perque això la deixava sense mitjans per disfrutar de la seva beca de dansa a Nova York.. En Boone li va demanar diners a la seva mare, però aquesta es va negar, així que ell es va oferir a deixar-li a la seva germana part del seu fideïcomís. Ella no ho va voler. En aquells temps, en Bonne ja tenia un amor secret cap a la Shannon, així que no podia limitar-se a deixar-la inclus quan la conducta d'ella va empitjorar. Va seguir tolerant el seu mal comportament per demostrar-li que l'estimava pasés el que pasés.



BERNARD NADLER


BERNARD NADLER
Bernard Nadler

DADES I XIFRES
Temps a l'illa:
    Post-Oceanis: 101 dies
    A Dharma: mes de 3 anys
    Post-accident: molts anys
Ciutat d'origen: Buffalo, Nova York
Habilitats: Codi morse, cirugía
Li agrada: Phil Collins



En Bernard Nadler era un dentista amb consulta privada i el marit de la Rose Henderson Nadler. Solter als 56 anys,en Bernard estava content amb la seva vida, resignat en que mai coneixería la la dona perfecte. Tanmateix, el destí va intervenir en una tarda freda d'hivernen la que va descobrir una dona necesitada d'ajuda per moure el seu cotxe, enganxat a la neu. Mentres l'ajudava, va caure de morros contra el terra. Ella es va presentar com la Rose i el va invitar a prendre un cafè i així va ser com en Bernard va conèixer a la seva ànima germana. Sense que els importés el cancer, els accidents d'avió, els atacs de "los otros" o els salts en el temps, en Bernard i la Rose van permanèixer concentrats en la serena i potent força del seu amor, que era l'unic que els importava en aquella illa destinada a convertir-se en la seva llar permanent.

UN IDIL DEVASTADOR
En Bernard, enamorat a l'instant, va seguir festejant amb la Rose durant cinc mesos. Mentres es trovaven de viatge per les cascades del Niagara, es va agenollar per demanar-li que es casés amb ell. Desgraciadament, ella li va confesar que el càncer contra el que estava lluitant havia arribat a una fase terminal, però ell de totes maneres li va demanar que li donés una resposta. ella va acceptar i la parella es va casar poc després. En Bernard, que li feia por perdre-la, va traçar el seu propi pla desesperat per salvar-la. En la seva lluna de mel, va portar a la Rose a Uluru, a Australia, on havia demanat una cita amb l'Isaac, un curandero. En Bernard estava ple d'esperança, i la Rose la va alimentar encara més quan li va dir que l'Isaac l'havia curat. Desesperat per creure's-ho, l'home estava llest per començar de nou quan es van embarcar al vol 815 d'Oceanic per tornar a casa.



"Doncs morirem. Només volem estar junts. Al final és el que importa"







TROBAT EN UN ARBRE
Quan la secció de cua es va separar de la resta de l'avió, en Bernard es va veure tirat a la jungla mentres seguia lligat al seu seient. Va aterrar sobre d'un arbre i va ser posteriorment quan va ser rescatat per Ana Lucía Cortez i en Goodwin Stanhope. El dentista estava molt preocupat per no trobar a la seva dona, la Rose, viva o morta.Va acabar per tenir que tornar-se a centrar en sobreviure juntament amb els seus companys de les incursions de "los otros". Quan van descobrir l'estació de "La Flecha", en Bernard va aconseguir que la ràdio que hi havia dins funcionés i va poder comunicar-se breument amb en Boone Carlyle avans de que Ana Lucía interrumpís la transmissió.

Quan en Jin, en Sawyer i en Michael van aparèixer atrets per la corrent, En Bernard va saber per fi que la Rose estava viva en el campament principal de la platja.
Eufòric, en Bernard, va emprendre la marxa cap a la platja per trobar-se amb l'altre campament i estar al costat de la seva dona.
Cincuanta dies després de l'accident, els Nadler van poder reunir-se i estar una altre vegada junts per fí.



ELS NÚMEROS D'EN BERNARD
El seient d'en Bernard al vol 815 d'Oceanic era el 23E


BONES INTENCIONS

Mentre s'instal.lava per viure amb els supervivents de la platja, va manifesar la decepció pel que considerava una actitud complacent del perquè el van rescatar. Va arribar un moment en el que va tractar de reunir varis voluntaris per crear una enorme senyal de socors (S.O.S.) a la platja a base de roques. Es van presentar 15 persones, però aquest número es va reduir ràpidament quan es van cansar de les instruccions d'en Bernard. Frustrat, va parlar amb la Rose, que li va confesar que havia dit una mentida a Australia i que pensava que l'illa era la que l'havia curat. Ell va comprendre llavors la seva reticència a anar-se'n i li va prometre que mai marxaríen.

Quan en Jack Shepard va tenir un atac d'apendicitis, en Bernard va ajudar a la Juliete Burke durant la operació ja que la seva experiència previa com a dentista en fer servir anestèsia local li va permetre sedar a en Jack amb cloroform.

Quan en Benjamin Linus va moure la illa, en Bernard va perdre la Rose durant un instant, però van acabar per retrobar-se a la platja i van decidir quedar-se juntament amb la resta de supervivents. En Bernard va tenir algunes dificultats per encendre un foc, i quan per fí ho va aconseguir, el vent el va apagar de nou. Llavors "los otros" van atacar el campament amb fletxes flamejants i els Nadler van fugir cap a la jungla.

PAU A L'ILLA
Quan la parella es va veure traslladada als anys seixanta, van decidir separar-se de la resta dels supervivents i van crear-se una nova vida apartada de tot el que pasava a l'illa.
En Bernard va contruir una petita cabanya i tots dos van recollir varis materials de Dharma per sortir endavant.
El dentista es va deixar creixer la barba i es va alliverar de la seva angoixa per poder valorar i disfrutar cada moment que pasava amb la Rose i amb el seu gos adoptiu, en Vincent.

Mes endavant, en Bernard, que anava amb en Vincent, va trobar a el Desmond al fons d'un pou. El va ajudar a sortir i el va portar a casa seva, on li van oferir un petit descans. En Bernard es va emportar a en Vicent a pescar, però va tornar amb l'home de negre, que va amenaçar de matar-los a tots dos si en Desmond no marxava amb ell. En Desmond només va accedir despres d'assegurar-se que la parella estaria fora de perill.

CURIOSITATS D'EN BERNARD
  1. En Bernard ha aparegut en 24 episodis.
  2. De tots els personatges principals, no ha conegut ni a en Walt ni en Ben, va parlar amb en Bonne (per ràdio) però no el va conèixer amb persona.
  3. Juntament amb la Rose, es el primer personatge secundari en tenir Flashbacks.
  4. Va ser el disetè personatge en tenir Flashbacks i va ser l'últim dels supervivents de la cua en tenir Flashbacks.








"Soc dentista, no soc Rambo."











"Ens han trobat."

En Sawyer la Juliette i la Kate li van agrair a la Rose i a en Bernard la seva ajuda avans de seguir amb la recerca d'en Jack.












Les cares d'en Bernard.
















Signatura i dedicatòria d'en Bernard.















En Bernard i la Rose avans de l'accident a Australia.













En Bernard salva a la Claire de ser aixafada per la porta de "Quarentine" de l'estació "El Cisne".








Porta de "Quarentine" que va estar a punt d'aixafar a la Claire.





En Bernard demostrant les seves habilitats com a tirador.







En Jin i en Bernard pescant.









Bernard treballant de dentista.









Firma de Sam Anderson interpretant a en Bernard.

dimarts, 4 de gener del 2011

BENJAMIN LINUS (BEN)

Benjamin Linus
DADES I XIFRES
Temps a l'illa
    A Dharma aprox. 14 anys
    Amb "los otros" aprox. 20 anys
    Durant el mandat de Hurley: molts anys
Data de naixament: 19 de Desembre del 1962
Li agrada: Tocar el piano, llegir i jugar a escacs
Seudònims: Henry Gale, Dean Moriarty
Arma preferida: Bastó extensible



En Ben sempre va creure ser algu especial per a l'illa. Despres d'arribar allà de petit amb el seu pare, Roger, que va anar a treballar per la Iniciativa Dharma, va fer algunes amistats, però somiava viure juntament amb "los otros" i va esperar pacientment fins a fer vint anys per fer-ho.Va enganyar a la seva gent perque cregues que tenia converses frequents amb en Jacob, el protector de la illa, i va teixir una complicada teranyina de mentides que , inevitablement, va acabar per desfer-se.


Despres d'assesinar a en Jacob en un exces de furia, frustració i decepció, Ben va arriscar la seva pròpia vida per protegir a la seva familia de supervivents de l'accident i de "los otros". El dia en que l'home de negre va caure derrotat va ser tambe el moment de que en Ben finalment va arribar al lloc per al que havia treballat incansablement: es va convertir en el conseller del nou home que tenia el càrreg, Hugo, Hurley Reyes.



"Tot el que he fet ha estat per l'illa."




ELS DIES DE DHARMA
La mare d'en Ben va donar a llum al costat d'una carretera a les afores de Portland i va morir poc despres. L'Horace Goodspeed i la seva amiga Olivia van portar a la familia Linus al hospital. L'Horace i Olivia anaven a treballar per Dharma i van reclutar al Roger i al seu fill Ben al 1973.

En Roger va descarregar la seva furia per la mort de la seva dona sobre el seu fill, especialment els dies dels aniverasris de la seva mort, que tambe era el dia d'aniversari d'en Ben. A l'illa, Annie, es va convertir en una bona amiga per a en Roger.

Degut a la seva relació amb el seu pare, en Ben sempre es va sentir un marginat, així que es va compadèixer d'en Sayid Jarrah quan va ser capturat per Dharma al 1977. En Ben ja adolescent li portava menjar i llibres al Sayid i es mostrava curiós del perque l'havien enviat allà "los otros". Però, la nit en que el va alliverar de la presó, es va veure sorprès per una nova traició: Sayid li va disparar al pit.

El cap de metges de Dharma es trobava destinat a l'estació "El Espejo" i en Jack es va negar a ajudar al Ben. La Juliette va intentar aturar l'hemorragia, però ni tan sols una transfusió de sang de la Kate, va poder ajudar-los. La doctora va dir que es posesin en contacte amb "los otros" i els hi entreguessin al noi. Richard Alpert va advertir a la Kate i a en Sawyer que si això passava, el noi no tornaria a ser el mateix.

En Ben va ser curat a les aigues del Temple, però encara no estava llest per viure amb "los otros".Molts anys mes tard, i despres de que els menbres de Dharma haguessin incomplert no poques de les normes de la Treva, en Ben va assesinar al seu pare amb un pot de gas tòxic en el moment de la Purga, dia del seu aniversari.


En Ben va veure com el vol 815 es va partir en dos.


Varis dies despres de que es descubris un tumor maligne a la mèdul.la d'en Ben, el vol 815 de Oceanic Airlines es va estrellar contra la illa. En Ben va prendre mesures inmediatament i va fer un pla molt elaborat per salvar la seva vida.


"Dos dies despres de saber que tinc un tumor mortal, em cau del cel un cirurgià de columna"




FENT-SE PASSAR PER HENRY GALE
En Ben va explicar les seguents mentides mentres es feia pasar per Henry Gale:

Llicència d'en Henry
        En Ben va caure en una de les trampes de Danielle Rousseau. Va afirmar ser Henry Gale, un home de Minnesota que viatjava en un globus aerostàtic. Va declarar que havia xocat contra l'illa juntament amb la seva dona cuatre mesos avans mentres intentaven creuar el pacific. Va recordar les dades del globus: Hi havia una enorme cara somrient a la part superior; feia 43 metres d'alt, 18 d'amplada i necesitava 15.000 metres cubics d'heli i 3.800 d'aire calent per volar.

       

Globus estrellat


          Ell i la seva dona Jennifer (amb el cognom Murphy), es van coneixer a la universitat de Minnesota. Van viure en una cova a la costa nord de l'illa, i tenien un localitzador automàtic de direcció per si passava algun avió. La Jennifer va morir tres setmanes despres d'estrellar-se. Tenia febre, al cap de dos dies delirava i despres es va morir. La va enterrar al costat del globus, on s'havien estrellat.


      En Henry era un home ric despres d'haver-se venut la seva companyia, que es dedicava a l'extracció de minerals no metàl.lics. S'afeitava sovint perque necesitava sentir-se normal per distreure's del trauma. Va caure al parany de la xarxa quan es trovava a dos dies de distància de la cova.
      Foto: Locke li va oferir aquest llibre mentre estava empresonat a l'habitació d'armes de l'estació "El Cisne"

      Quan es va descobrir el cos de l'autèntic Gale, en Ben va fer un canvi de versió. Va dir que havia trobat aquell home mort, penjat de la cistella amb el coll trencat.



MANIPULANT ALS SUPERVIVENTS
Ser capturat i interrogat per als supervivents del vol 815 va ser fisicament doloros, però l'objectiu ultim de coaccionar en Jack peque li treies el tumor valia qualsevol tipus de sufriment. Despres de manipular a molts supervivents d'oceanic com a peces d'escacs, en Ben va aconseguir que el metge (Jack) li fes la operació.

WALT: Va ser segrestat per investigar les seves habilitats especials per ordre de'n Jacob. Va ser util per fer xantatge emocional als supervivents del vol 815.

MICHAEL: Va portal al Jack i als demés supervivents fins a "los otros", a canvi de la seva llibertat i la del seu fill.

JACK: Li van dir que podia marxar cap a casa si operava a en Ben.

SAWYER: El van enganyar perque cregues que li havien implantat un marcapasos al pit capaç de matar-lo si la seva frequència cardíaca pujava massa, simplement per mantenir-lo sota control.

KATE: La van manipular perque li digues a en Jack que "los otros" anaven a matar a en Sawyer. La seva afecció cap a en Sawyer va fer reviure el desig del metge d'abandonar l'illa i de fer la operació.

ELS NÚMEROS D'EN BEN
La Purga que en Ben va ajudar a instigar, va pasar a les 4 p.m.

La combinació de la caixa forta d'en Ben a casa seva a les barraques era 36-15-28.

En Ben va agafar el número 342 a la carniceria de la Jill.

En Ben li va demanar a en Jack que es reunisin al moll número 23 del port de Long Beach, el número del candidat d'en Jack.

CONNEXIONS DE'N BEN A L'ILLA


L'HOME DE NEGRE
El monstre de fum va adoptar la forma de l'Alex Rousseau per sotmetre a judici a en Ben. Les imatges de l'Alex es van alimentar de la culpabilitat que sentia en Ben i del seu desig de fer el que ella vulgues, la qual cosa va acabar per portar-lo a matar a en Jacob.

Quan es va adonar de que la persona que ell havia pres per Locke en realitat era el monstre del fum, en Ben va suposar que s'havia convertit en un simple peó.

Al saber que el monstre era imparable , va posar en marxa un últim i perillós engany.
Va fingir estar al costat de l'home de negre o monstre del fum mentres trobava la manera d'escapar i desferse d'ell.


                                                                                                                                                                                                                               
ALEX ROUSSEAU                                         Quan encara es trobava a la vintena, en Ben va desobeir les instruccions de Widmore d'assesinar a Danielle Rousseau i a la seva filla Alexandra. En comptes d'això, va segestar l'Alex i la va criar com a la seva pròpia filla.Quan l'Alex va arribar a l'adolescència, les preocupacions d'en Ben com a pare es van veure amplificades per la seva inquietud per l'illa. Va tancar a Karl, el xicot d'ella i va tractar de netejarli el cervell a la Sala 23, el que va acabar per allunyar-lo de la seva filla.
Quan l'equip del vaixell de càrrega va arribar a l'illa, en Ben va dibuixar una mapa perque l'Alex, la Danielle i en Karl arribesin sans i estalvis al Temple. Els mercenaris van matar a la mare i al xicot de la seva filla i despres van utilitzar a la filla per obligar a en Ben a sortir del seu amagatall. En Ben va tractar de faronejar  i li va dir a Martin Keamy que ella no era mes que un nadó que li havia robat a una dona transtornada i que no significava res per ell. Keamy va disparar a l'Alex a la nuca. La mentida d'en Ben va ser l'últim que la jove va escoltar.

JULIETE BURKE
La Juliete li recordava a en Ben a una amiga de la seva infància, Annie, i es va obsesionar ràpidament amb la doctora. Li va asignar una de les millors cases de les barraques i li va aconseguir les seves operes preferides en CD. En Ben tractava d'impresionar-la i pel que fa a l'amistat ho va aconseguir. Tots dos disfutaven sopant junts, però la Juliete es va adonar de quines eren les seves verdaderes intencions.

Gelós davant la idea de que en Goodwin i la Juliete estiguessin tenint una aventura, en Ben li va encarregar a Goodwin que s'infiltres entre els supervivents de la secció de cua del vol 815, una missió que va acabar amb la mort d'aquest. En Ben va portara a la Juliete al lloc on havia mort i li va deixar clar que , en la seva opinió, ella li perteneixia. Des d'aquest moment, en Ben va pasar a tractar a la Juliete com a un objecte. Quan ella li va diagnosticar un tumor medular, en Ben li va plantejar noves promeses falses, li deia que podria tornar a casa. Inclus li va prometre que curaria ala seva germana per fer que es quedes.

Sent plenament concient de lo malament que la va tractar quan era un adult, la Juliete va ser qui li va salvar la vida al jove Ben. A la comunitat Dharma al 1977, va ser ella qui el va atendre i qui va suggerir que se l'emportessin amb "los otros", el que li va salvar la vida.


 JACOB
En Jacob preferia no involucrar-se directament, aixi que li donava moltes llises i instruccions a Richard Alpert que els hi pasava a en Ben quan era el lider de "los otros". Alpert sempre repetia que en Linus hauria de tenir paciència avans de poder coneixer en persona a en Jacob.

El fet de no coneixer a en Jacob, frustrava a en Ben, però va permaneixer firmament lleial a la causa d'en Jacob. Va sacrificar la¡es seves amistats, relacions i inclus a la seva filla per tal de protegir l'illa. Quan finalment va coneixer a en Jacob a casa seva sota l'estatua de Tueris, el va enfurismar que la persona que ell havia pres per al Locke (l'home de negre) hagues aconseguit reunirse amb en Jacob tant facilment.

En Ben es va sentir enganyat i menyspreat i li va exigir a en Jacob una explicació, però només va rebre una resposta malhumorada que encara el va fer sentir pitjor. Allò va fer saltar la xispa de la venjança en el cor d'en Ben, que li va clavar un ganivet directament al cor d'en Jacob.

En Ben es va adonar que perdre el seu lloc d'autoritat amb "los otros" no era tant rellevant. Despres de la mort de l'Alex, havia perdut la unica cosa que de veritat li importava. Mai va esperar que ningu el perdones per haver assesinat a en Jacob, perque ell no va arribar mai a perdonar-se el que havia fet.


JOHN LOCKE
Igual que John Locke, en Benjamin Linus va arribar al mon de forma prematura i va patir les consequències d'una família trencada. Tots dos van perdre a les seves mares, que ironicament es deien igual, Emily. La mare d'en Ben va morir al part i la del Lock el va donar en adopció. Tots dos van patir a mans d'un pare cruel. En Ben va pasar anys manipulant i martiritzant a en Locke, quan aquest era la persona que més hauria pogut comprendre els dimonis que vivien en el seu interior.

Des del moment en que en Ben va trobar al Locke, el primer va jugar amb el llenguatge i va torçar la veritat el just com per mantenir la intriga del segon. Aquest fet era degut principalment a la gelosía d'en Ben. La seva frustració va anar en augment al veure que en Locke tenia una connexió especial amb l'illa. Despres quan aquest ultim va provar de suicidarse, en Ben el va convèncer perque no ho fes, just avans d'escanyar-lo ell mateix. Aquestes son algunes de les formes en les que en Ben va manipular a Locke:

En Ben li va fer prometre a en Locke que el protegiria, despres de que ell el va ajudar durant el tancament d'emergència de "El Cisne"

Es va mofar de l'importància que Locke li donava a "El Cisne", i va afirmar que ell mai havia apretat un botó.

En Locke estava convençut de que el submari era una peça important per al lideratge d'en Ben, però al posar-li la bomba va ajudar a que en Jack es quedes a l'illa.

En Ben li deia sempre que era especial per mantenir-lo desitjós de que expliques mes coses soble l'illa.

En Ben li va assegurar que era en Locke qui havia portat a Cooper a l'illa i que ell no tenia res a veure amb allò.

Va ridiculitzar la seva incapacitat per matar al seu pare i li va dir a "los otros" que aquell home no era qui es creien que era

CHARLES WIDMORE
Els enfrontaments entre en Ben i en Charles Widmore van començar avans de que es coneguessin. Al 1977, la xicota de Widmore, Eloise Hawking, era la lider de "los otros" i va asumir que aquella relació li donava certa autoritat. Quan va escoltar que l'Alpert havia curat al jove Ben al Temple es va enfadar, però l'Alpert va declarar que en Jacob volia que el salvessin.

Despres de la Purga, amb Widmore al capdavant, en Ben va desobeir les ordres d'assesinar a la Danielle Rousseau. En comptes d'això, la va deixar marxar i va retenir a ala seva filla, Alex. Molts anys mes tard, despres de que haguessin expulsat en Widmore de l'illa, en Ben es va convertir en el nou lider. Widmore l'odiava, però estava convençut de que algun dia ell tambe seria expulsat i va pasar vint anys tractant de trobar l'illa i reclamar el que ell creia que era seu. El vaixell de carga que en Widmore va enviar a l'illa va tenir èxit, però no va aconseguir portar-li a en Ben. Despres de la mort de l'Alex, en Ben va visitar a en Widmore al seu àtic de Londres per acusar-lo d'haver trencat les regles de la cabellerositat que tots dos havien acordat: que mai es farien mal entre ells o a les seves famílies.

Per la revenja de la mort de l'Alex, en Ben va tractar d'asesinar a la filla d'en Widmore, la Penny. Tanmateix, quan va veure al fill de la Penny, en Charlie, no va poder amb el sufriment que tindria veient com el fill es criaría sense la mare. Despres de tornar a l'illa, en Ben va evitar que en Widmore revelés a l'home de negre informació crucial que hauria posat en perill la seguretat de l'illa, matan-lo d'un tret.


HUGO HURLEY REYES Despres de que en Hurley es convertís en el nou protector de l'illa, en Ben es va quedar sorprès quan li va demanar que l'ajudés. Va acceptar el paper de conseller, molt semblant al de l'Alpert, i es va sentir sincerament honrat de poder treballar al seu costat. Inclus li va coniar al seu nou cap que pensava que la forma en que en Jacob havia dirigit l'illa era molt personal, i que en Hurley hauría de protegir-la de la manera que cregués mes convenient.
Al 2010, en Ben va viatjar amb en Hurley de tornada a California, a l'institut de salut mental de Santa Rosa, per recollir a un noi de 17 anys que havia estat ingresat. Havia arribat l'hora de portar a Waly Lloyd de tornada cap a l'illa, on hauría d'estar.



"Així es com en Jacob dirigía les coses. Potser hi ha una altre manera. Una manera millor."
- Ben a Hurley




CONNEXIONS D'EN BEN FORA DE L'ILLA






Jill (Carnissera, socia)




Dan Norton (Soci)






EL KAHANA (VAIXELL DE CÀRREGA)
En Ben va posar en marxa una sèrie de plans estratègics quan es va adonar que el seu nemesis, Charles Widmore anava a enviar un vaixell de càrrega ple de mercenaris per treure'l de l'illa.


- Li va encarregar a Tom Friendly que viatjés a Nova York i reclutés a Michael Dawson perque s'infiltrés al vaixell de càrrega.


- Va enviar a Mijail a l'estació "El Espejo" perque s'asegurés de que la senyal d'interferència seguía encesa, però va fracasar en l'intent.


- L'Alpert va rebre instruccions de portar a "los otros" al Temple per seguretat.

- En Ben va tractar de fer-se amb el telèfon satèl.lit amenaçant a matar en Sayid, en Bernard i en Jin, però "los otros" no van portar a terme l'execusió.

-Va disparar a la Charlotte Lewis ( menbre del equip científic del vaixell de càrrega), però portava una armilla antibales.

- Li va mostrar a en Locke unes escenes en les que en Widmore atacava a uns companys d'en Ben fora de l'illa, i així fer l'argument de que aquell home planejava quedar-se amb l'illa per la força.


L'HOME DARRERA LA CORTINA




- Henry Gale es l'home fictici de Dorothy Gale en la sèrie de llibres sbre Oz, escrits per Frank L. Baum. En El meravellós mag d'Oz, el mag entra i surt de l'illa amb un globus d'aire calent.






DARRERA EL SIS D'OCEANIC
Els milers de passaports, divises i roba amagades en l'habitació secreta de casa seva a les barraques, ajudaven a en Ben en els seus viatges a l'exterior. Ningú sap quantes vegades va abandonar l'illa, però els seus amplis contactes (així com la categoria de client distingit en un hotel de Tunez) apunten a que ho havia fet moltes vegades.

Va utilitzar la roda congelada per arribar al punt de sortida a Tunez, i va començar a investigar sobre aquells que van abandonar l'illa. Va aconseguir convèncer rapidament a en Sayid perque, amb ganes de protegir als sis de Oceanic, asesinés a desenes d'homes que, segons en Ben, treballaven per Widmore. Els seus contactes de Los Angeles, Jill, Gabriel i Jeffrey el van ajudar a guardar el cadàver de Locke i preparar-lo per tornar a l'illa.


CURIOSITATS D'EN BEN
  1. Va ser el sisè personatge en tenir flashforwards.
  2. En Ben ha sortit en 54 episodis.
  3. En Ben va ser el vintitresè personatge en tenir flashbacks.
  4. No ha conegut mai a en Boone, la Shannon, la Nikki, el Paulo ni en Daniel.
  5. Fa servir la vara telescòpica de 16" com a vara.
  6. Tècnicament, ha matat als seus dos pares: La mare després de donar a llum i en Roger quan el va gassejar. Tots dos van morir a l'aniversari d'en Ben.
  7. El tumor d'en Ben estava a la vèrtebra L4.
  8. En el pasaport d'en Ben, part del número de sèrie posa "HNSO", molt semblant a Hanso.
  9. En Ben i l'os polar que estava investigant la Charlotte van acabar a Tunez.
  10. Durant el vol de Ajira, en Jack li pregunta a en Ben: Com pots llegir? i en Ben li va contestar: Perque me n'ha ensenyat la meva mare. La seva mare va morir el dia en que va néixer.










En Ben va llegir aquest llibre en en vol 316 de Ajira.


Falsificació de passaports d'en Ben a nom de Dean Moriarty. Aquest nom es un homenatge al personatge homònim que apareix a la novel.la nordamericana, En el camí, de John Kerouac.








Mapa que va fer en Ben (darrera una pàgina del llibre que en Locke li va donar) d'on esta situat el globus.








En Ben va mostrar pietat cap a l'Alex, la Danielle i en Karl perque els hi va donar el mapa del Temple.






Mapa dibuixat per al Ben que mostra la localització de la torre de ràdio.








En Ben de jove quan va arribar a l'illa juntament amb el seu pare Roger al 1973.










Escena del capítol on Locke li dona el llibre a Henry Gale.





Emily Linus, la mare d'en Ben, donant a llum al costat de la carretera.




La vara d'en Ben extesa.

4x09 Ben's Baton small.jpg           La vara extensible d'en Ben.